Nyaranta sok panaszt okoznak a legyek. Gyakori hogy a kutyák fülét lepik meg, a fülek szélén nem gyógyuló sebek jönnek létre, amivel egész nyáron kínlódik az állat. Különbözo oldatokat, spray-ket tudunk erre ajánlani, sajnos nagyon tartós hatású nincsen, naponta-kétnaponta le kell kezelni az érintett területet.

Rühösség minden háziállaton elofordulhat lótól a tengerimalacig. Nagyon ritkán, de emberre is átmehet a fertozés!!! Borbeteg állat közelébe lehetoleg nem engedjünk gyereket, illetve beteg embert, mivel rajtuk könnyebben megtelepednek az élosködok. A rühösség nagyon viszket, az állat sokat..

Az erdokben sajnos nagyon sok a kullancs. A kullancs elleni védekezésre nem csak azok kell figyeljenek, akik rendszeresen kihordják sétálni kutyáikat. A zárt udvaron élo, nem kijáró állatban is lehet kullancs, hiszen a macskák, kóbor kutyák bundájában, rengeteg kullancs rejtozködhet.

A bolhásságot mindenképpen érdemes megelozni, illetve ha már megtelepedtek a bolhák kedvencünkön, akkor minél elobb kezelni. Bolhacsípésre érzékeny állatoknál már egy-két bolha is komoly allergiás, ekcémás borelváltozásokat hozhat létre. Minél régebb óta áll fenn a bolhásság, ..

A veszettségoltással egy idoben szoktuk az állattulajdonost féregteleníto tablettával is ellátni. A bélférgek elleni kezelést kutya- és macskakölykökön is két hetes korban lehet elkezdeni. Érdemes az anyaállatot a vemhesség második felében valamilyen féregteleníto készítménnyel kezelni, így megelozheto a kölykök ..

Kölyökmacskát 10-12 hetes korban kezdünk oltani, az elso kombinált oltás a “macskanátha” (calicivírus okozta nátha), fertozo rhinotracheitis és pánleukopénia ellen véd. Egy hónappal késobb ismételjük, majd újabb hónap elteltével ajánlott kijáró cicáknál a veszettségoltást beadatni. A macskaleukózis elleni..

A kölyökkutyák vakcinázását 6-8 hetes korban célszeru elkezdeni. Az elso védooltás a parvovírusos bélgyulladás ellen nyújt védettséget. Két hét elteltével adható a következo oltás, ez egy ún. kombinált vakcina, mely a parvovírusos bélgyulladás mellett a szopornyicával, a leptospirózissal és a Rubarth-kórral..

© 2018 Dr. Kovács Géza - Tolnai Állatorvos . Minden jog fenntartva. Az oldalt készítette: Kreatívbiznisz

Please publish modules in offcanvas position.